Οστεοπόρωση

Η οστεοπόρωση αποτελεί διαταραχή της αρχιτεκτονικής των οστών στην οποία τα οστά γίνονται πορώδη και η μάζα καθώς και η αντοχή τους μειώνονται. Ως συνέπειες, εμφανίζονται η ευθραυστότητα των οστών, τα κατάγματα, το μειούμενο ύψος και η κύφωση.

Η οστεοπόρωση μπορεί να εμφανιστεί τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Ωστόσο, ο αριθμός των γυναικών που πάσχουν από οστεοπόρωση είναι τετραπλάσιος από αυτόν των ανδρών.

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή φαίνεται να συμβάλλει καθοριστικά τόσο στην πρόληψη της οστεοπόρωσης όσο και στην αναδόμηση των οστών. Αποδεδειγμένα, αρκετές διατροφικές συνήθειες μπορούν να βελτιώσουν την πρόσληψη και την απορρόφηση του ασβεστίου.

Ως εκ τούτου, η επάρκεια θρεπτικών συστατικών όπως το ασβέστιο και η βιταμίνη D, ο έλεγχος του προσλαμβανόμενου νατρίου, η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών φαίνεται να δρουν ευεργετικά ενάντια της οστεοπόρωσης.

Αντίθετα, η χαμηλή πρόσληψη ασβεστίου, η υψηλή πρόσληψη νατρίου και καφεΐνης έχουν συσχετιστεί με οστική απώλεια.

Αλλάξτε λοιπόν τις διατροφικές σας συνήθειες και προστατεύστε τα οστά σας!

Διατροφή για την οστεοπόρωση - Μπακόπουλος

Σκοπός της υπηρεσίας αυτής είναι:

  • η διατροφική εκπαίδευση και οι υιοθέτηση κατάλληλων διατροφικών συνηθειών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της νόσου
  • η κατάρτιση πλήρως εξατομικευμένου διαιτολογίου που παρέχει επάρκεια ενέργειας και θρεπτικών συστατικών που συμβάλλουν στην υγεία των οστών