Χορτοφαγία

Ως χορτοφάγος ορίζεται όποιος δεν καταναλώνει κόκκινο κρέας, πουλερικά, θαλασσινά και όλα τα υποπροϊόντα τους, ανεξάρτητα από το αν καταναλώνει γαλακτοκομικά προϊόντα ή αυγά. Έτσι, ανάλογα με τις ομάδες ζωικών τροφίμων που έχουν αποκλείσει από το διαιτολόγιο τους οι χορτοφάγοι χωρίζονται σε:

  1. Γαλακτο-ωο-χορτοφάγοι
  2. Γαλακτο-χορτοφάγοι και
  3. Αυστηρά χορτοφάγοι (vegans)

Όσον αφορά την ασφάλεια της χορτοφαγικής διατροφής, μία σωστά σχεδιασμένη χορτοφαγική δίαιτα μπορεί να είναι υγιεινή και ασφαλής. Επιπροσθέτως, η χορτοφαγία μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη και τη θεραπεία συγκεκριμένη παθήσεων.

Επιπλέον, μία καλά σχεδιασμένη χορτοφαγική δίαιτα φαίνεται να είναι κατάλληλη για όλα τα στάδια της ζωής. Ωστόσο, το σημείο κλειδί σε όλα τα παραπάνω είναι η «καλά σχεδιασμένη» διατροφή.

Οι κατάλληλες επιλογές τροφίμων για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών, οι σωστοί συνδυασμοί για καλύτερη απορρόφηση σιδήρου και επάρκεια πρωτεϊνών, η επιλογή τροφίμων πλούσιων σε βιταμίνη B12, σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνη D είναι κάποιες μόνο από τις πτυχές που απαιτούν προσεκτικό σχεδιασμό στη χορτοφαγία.

Είτε λοιπόν είστε χορτοφάγος, είτε επιθυμείτε να ακολουθήσετε τη χορτοφαγική διατροφή αυτή η υπηρεσία είναι για εσάς!

Προγραμματίστε μια συνεδρία

Κάντε το πρώτο βήμα σήμερα

Χορτοφαγία - Εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής

Σκοπός της υπηρεσίας αυτής είναι:

  • η διατροφική εκπαίδευση του ατόμου σχετικά με τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες ενός χορτοφάγου
  • ο σχεδιασμός πλήρως εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής που εξασφαλίζουν επάρκεια ενέργειας και θρεπτικών συστατικών, προσφέροντας παράλληλα γεύση και ποικιλία και ανταποκρίνονται στους στόχους και τις επιθυμίες σας
  • διαχείριση βάρους (αύξηση βάρους, απώλεια λίπους ή διατήρηση βάρους) εφόσον απαιτείται