Διατροφή στα στάδια της ζωής

Μάθετε περισσότερα για μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή αποτελεί μία δια βίου προσέγγιση. Οι διατροφικές ανάγκες θα πρέπει να καλύπτονται σε όλα τα στάδια της ζωής καθώς η διατροφική κατάσταση στο ένα στάδιο ζωής μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση υγείας στα επόμενα.

Για παράδειγμα, η ανεπαρκής θρέψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να δημιουργήσει πρόσφορο περιβάλλον για την ανάπτυξη χρόνιων παθήσεων στην ενήλικη ζωή.

Επίσης, η σιδηροπενική αναιμία στην παιδική ηλικία μπορεί να μειώσει τη διανοητική ικανότητα του παιδιού στη μετέπειτα πορεία της ζωής.

Ακόμη, στα μωρά και τα παιδιά η μειωμένη πρόσληψη λίπους και χοληστερόλης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το ρυθμό ανάπτυξης. Αντίθετα, στους ενήλικες η μείωση τους είναι πολλές φορές απαραίτητη για να μειωθεί ο κίνδυνος ανάπτυξης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα δεκάδες παραδείγματα που αποδεικνύουν πώς η πρόληψη νοσημάτων και η προαγωγή της υγείας επιτυγχάνονται με την κάλυψη των διατροφικών αναγκών σε κάθε στάδιο του κύκλου της ζωής. Επίσης, γίνεται ξεκάθαρο πώς ανάλογα το στάδιο της ζωής ο οργανισμός έχει διαφορετικές διατροφικές ανάγκες.

διατροφή στα στάδια ζωής

Προγραμματίστε μια συνεδρία

Κάντε το πρώτο βήμα σήμερα