Διαιτολόγος / Διατροφολόγος
Μπακόπουλος Κωνσταντίνος

Η γνωριμία μας αποτελεί το πρώτο βήμα για μία επιτυχημένη συνεργασία.

Ας γνωριστούμε καλύτερα,

Επιστημονική κατάρτιση

Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας Κρήτης. Πλέον διατηρώ ανεξάρτητο διαιτολογικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, την οποία θεωρώ πρωταρχικό μέλημα ενός επιστήμονα υγείας συνεχίζω τις μεταπτυχιακές σπουδές μου (Master of Science) στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στον τομέα «Διατροφή & Άσκηση» (Sports Nutrition).

Θεμέλιο της προσέγγισής μου αποτελεί η διατροφική εκπαίδευση. Ως εκ τούτου, έχω ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψυχολογικής προσέγγισης της παχυσαρκίας στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΚΕ.Ψ.ΕΦ.) το οποίο αποτελεί μία διαφορετική προσέγγιση στη μείωση του σωματικού βάρους χρόνια υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων, χωρίς τη χρήση δίαιτας αλλά μέσω τροποποίησης της διατροφικής συμπεριφοράς.

Παράλληλα, καθώς η αθλητική διατροφή αποτελεί αγαπημένο τομέα ενασχόλησης ολοκλήρωσα την εκπαίδευση «Ειδικός Αθλητικής Διατροφής» υπό την αιγίδα της «Διεθνούς Κοινότητας Αθλητικής Διατροφής» (ISSN) των ΗΠΑ. Επιπλέον, στα πλαίσια της ενασχόλησής μου με την επιστημονική έρευνα έχω συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Αρχιμήδης ΙΙΙ», ένα πρόγραμμα διατροφικής παρέμβασης με σκοπό την προώθηση της Υγιεινής Διατροφής σε παιδιά δημοτικού.

Αρθρογραφία και δράσεις

Η διατροφική ενημέρωση του κοινού αποτελεί εξ’ αρχής πρωταρχικό μου μέλημα. Για το λόγο αυτό, αρθρογραφώ τακτικά σε ηλεκτρονική (άρθρα, ebook, infographic) αλλά και σε έντυπη μορφή (περιοδικό «Ευεξία και Διατροφή» του ΕΛΙΓΑΣΤ). Μπορείτε να διαβάσετε τα πιο πρόσφατα άρθρα μου στην κατηγορία blog. Παράλληλα, δραστηριοποιούμαι στο χώρο του vlogging διατηρώντας προσωπικό youtube κανάλι με σκοπό την ενημέρωση του κοινού και την προώθηση της ισορροπημένης διατροφής.

Συνεργασίες

Επιπλέον, είμαι επιστημονικός συνεργάτης και συντάκτης στο medNutrition.gr , το 1ο portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο. Tέλος, είμαι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος και του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων. Ιδιαίτερη αδυναμία μου αποτελούν οι αγώνες δρόμου (5, 10km & Half-marathon) και τα μαχητικά αθλήματα (kick boxing). Ως εκ τούτου, βρίσκω πάντα χρόνο να εντάξω την προπόνησή μου στην καθημερινότητά μου. Βέβαια, ως γνήσιος διαιτολόγος δεν παραλείπω να δοκιμάζω νέες γεύσεις από όλο τον κόσμο.

Θα χαρώ να γνωριστούμε κι από κοντά!

Μπακόπουλος Κωνσταντίνος - Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αθήνα Κέντρο

Προγραμματίστε μια συνεδρία

Κάντε το πρώτο βήμα σήμερα

Ο χώρος μας

Το διαιτολογικό γραφείο βρίσκεται στη Λ. Μεσογείων 41.

Ο ζεστός και φιλικός χώρος του γραφείου έχει επιμεληθεί με ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα και είναι έτοιμος να σας υποδεχθεί σε ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον και σας εγγυάται πως θα νιώσετε άνετα από την πρώτη κιόλας στιγμή αφήνοντας έξω από την πόρτα την πίεση και το stress της καθημερινότητας.

Μπακόπουλος - Διαιτολογικό γραφείο Αμπελόκηποι
Διαιτολογικός γραφείο - Διαιτολόγος στους Αμπελοκήπους Αθήνα Κέντρο
Διαιτολογικό γραφείο Αμπελόκηποι Αθήνα - Μπακόπουλος Κωνσταντίνος
Διαιτολόγος Αθήνα - Μπακόπουλος Κωνσταντίνος - Διαιτολογικό γραφείο

Ο εξοπλισμός

Σίγουρα κανένα μηχάνημα δεν μπορεί από μόνο του να μειώσει το βάρος ή να επιφέρει τις αλλαγές που επιθυμείτε. Ωστόσο, ο υπερσύγχρονος και επαγγελματικός εξοπλισμός του γραφείου μας σας εγγυάται ακρίβεια αποτελεσμάτων σε κάθε μέτρηση.

Η ακρίβεια στις μετρήσεις εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή εξατομίκευση του προγράμματος διατροφής και τελικά την μέγιστη επίτευξη του στόχου σας.

Επιπλέον, η υψηλή επαναληψιμότητα (αξιοπιστία) μεταξύ των μετρήσεων σας επιτρέπει να παρακολουθείτε επακριβώς βήμα - βήμα την πορεία της προσπάθειάς σας.

Ανάλυση Σύστασης Σώματος - Μπακόπουλος Διαιτολόγος Αθήνα - Λιπομέτρηση
Λιπομέτρηση από Διαιτολόγο Αθήνα - Μπακόπουλος Κωνσταντίνος
Λιπομέτρηση με δερματοπτυχόμετρο - Μπακόπουλος Διαιτολόγος Αθήνα
Μπακόπουλος διαιτολόγος διατροφολόγος

Συνεδρία στο γραφείο

Διατροφική εκπαίδευση, συμβουλευτική, εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής και ανάλυση σύστασης σώματος με υπερσύχρονο εξοπλισμό στο χώρο μας.

Εξ’ αποστάσεως συνεδρία

Προσαρμοσμένη μεθοδολογία, εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής, διατροφική εκπαίδευση και βήμα-βήμα καθοδήγηση μέχρι την επίτευξη του στόχου για εσάς που δεν μπορείτε να παρευρεθείτε στο χώρο μας χάρη στη χρήση της τεχνολογίας.

Ανάλυση σύστασης σώματος

Υπερσύγχρονος και επαγγελματικός εξοπλισμός που σας εγγυάται ακρίβεια αποτελεσμάτων και υψηλή επαναληψιμότητα ώστε να παρακολουθείτε βήμα - βήμα την πορεία της προσπάθειάς σας.