Διατροφή στην τρίτη ηλικία

διατροφή στην τρίτη ηλικία Μπακόπουλος

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή στην τρίτη ηλικία αποτελεί το κλειδί για την επίτευξη σωστής ανάπτυξης, υγιούς βάρους και επάρκειας θρεπτικών συστατικών που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύουν απέναντι στα χρόνια νοσήματα.

Οι υγιεινές συνήθειες και η κατάλληλη διατροφή στην τρίτη ηλικία συσχετίζονται άμεσα με την ποιότητα ζωής και τη μακροζωία.

Είτε πρόκειται για άνδρες είτε για γυναίκες η μακροζωία φαίνεται να εξαρτάται από παράγοντες όπως η διατροφή κατά 51%!

Ως εκ τούτου, οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να στοχεύουν στην κάλυψη των αναγκών τους σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, στη σωστή ενυδάτωση, την επαρκής κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, την ισορροπημένη πρόσληψη λιπαρών και τη μέτρια κατανάλωση αλκοόλ που φαίνεται να μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιας νόσου και να συμβάλουν στη μακροζωία αλλά και την επίτευξη της ευεξίας.

 

Σκοπός της υπηρεσίας αυτής είναι:

  • η διατροφική εκπαίδευση των ηλικιωμένων σχετικά με τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες και τις διατροφικές συστάσεις στην τρίτη ηλικία
  • o σχεδιασμός εξατομικευμένου πλάνου διατροφής με στόχο την πνευματική και σωματική υγεία και ευεξία
  • διατροφική παρέμβαση για την αντιμετώπιση πιθανών νοσημάτων με ιδιαίτερη έμφαση στην αλληλεπίδραση της διατροφής και της φαρμακευτικής αγωγής
  • ανάλυση σύστασης σώματος με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και δυνατότητα ανίχνευσης κινδύνου σαρκοπενίας