Γνωρίζετε πόσο γρήγορος είναι ο μεταβολισμός σας;

Ως βασικός μεταβολισμός ηρεμίας (RMR) ορίζεται η ενέργεια που δαπανά το ανθρώπινο σώμα για να εκτελέσει τις βασικές του λειτουργίες (π.χ. αναπνοή) του σε κατάσταση ηρεμίας. 

Η ενέργεια αυτή αντιπροσωπεύει το 60–75% της συνολικής ενέργειας που δαπανά κάποιος ημερησίως. Στο χώρο μας η εκτίμηση γίνεται με τη χρήση του πιο σύγχρονου εξειδικευμένου, επαγγελματικού εξοπλισμού. Έτσι, την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα δίνει με απόλυτη ακρίβεια και αξιοπιστία το Quark RMR.

Για ποιους είναι χρήσιμη η μέτρηση μεταβολικού ρυθμού ηρεμίας (RMR);

 

  • Αθλητές – αθλούμενους – Η μέτρηση του μεταβολικού ρυθμού ηρεμίας (RMR) αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για το σχεδιασμό ενός πλήρως εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής το οποίο θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες και τους στόχους ενός αθλητή – αθλούμενου.
  • Διαιτώμενους – Ο βασικός μεταβολισμός ηρεμίας αποτελεί θεμέλιο λίθο για το σχεδιασμό μιας διατροφικής παρέμβασης. Η σωστή εκτίμηση του βασικού μεταβολισμού επηρεάζει άμεσα την αποτελεσματικότητα του διατροφικού πλάνου και την απώλεια ή αύξηση βάρους.

 

Πώς πραγματοποιείται η μέτρηση βασικού μεταβολισμού (RMR);

Κατά τη διάρκεια της μέτρησης δεν έχετε παρά να ξαπλώσετε αναπαυτικά στο φιλικό και ευχάριστο χώρο που επιμεληθήκαμε για εσάς και να αναπνέετε μέσω μιας μάσκας σιλικόνης.

Διάρκεια μέτρησης:

12 – 15’

Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής & Διαιτολόγιας Κρήτης. Πλέον διατηρώ ανεξάρτητο διαιτολογικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Θεμέλιο της προσέγγισής μου αποτελεί η διατροφική εκπαίδευση και η διατροφική ενημέρωση του κοινού.